top of page
Ara
  • canseldemircii3

EĞLENİP ÖĞRENECEĞİNİZ BİR KAMP DÜŞÜNÜN

Herkese Merhaba!

Sabahın en verimli saatlerindeyiz. Yağmuru beklemek ile başlayan güne, yaprak hışırtıları, bulutlu gökyüzü ve uzun zamandır hasret kaldığımız serin hava ile devam ediyoruz. Bugün kamp yapmak ile ilgili konuşmak istiyorum sizinle. Kamp yapmak… Kulağa ne kadar keyifli geliyor... Peki kamp yapmak her zaman gezip görmek midir? Ya da bunaltıcı bir eğitim haftası mıdır? Eğlenip öğreneceğiniz bir kamp düşünün… Evet evet, daha önce bana da söyleseler eğitim kampına atılan eğlenceli bir başlık derdim, GİTEKA ile tanışana kadar…

Önceki eğitim kamplarınızı unutun. Tek amacı öğrencilere bir şeyler öğretmek olan, öğrencinin aktif alanını hiçe sayan, sadece eğitim odaklı kamplar bize ne kadar yararlı oldu? Ya da sabahları koşarak o alana girdik mi? Eminim, birçoğumuz girmedik. Ben girmedim.

GİTEKA ekibinde stajyer olarak görev alıyorum. Geçirdiğim zaman içerisinde iki kampa katılma fırsatı yakaladım. Biraz onlardan bahsetmek istiyorum.

13-20 Temmuz tarihlerinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde GİTEKA Lise Girişimcilik Teknoloji Kampı düzenledik. Liseli gençlerle geçirdiğimiz bir hafta boyunca yeni metodlar öğrenirken çeşitli takım oyunları ile hayata daha farklı baktık, yeni bakış açıları kazandık. Eğitim içeriğimiz girişimcilik ve teknoloji başlığı altındaydı, eğitim içeriklerimizi https://www.giteka.com/ adresinden görebilirsiniz. Ben daha çok geçirdiğimiz keyifli vakitten bahsetmek istiyorum. Özellikle unutamayacağım bir takım oyunu var ki hala o ipleri nasıl bileğimizden çıkardık sorsanız anlatamam 😊

İlk olarak iki kişilik takımlar halinde bileklerimize ip bağladık ve bunu nasıl çıkarabileceğimiz hakkında fikirler üretmeye başladık.

Eylül ve Sanem sabırla iplerini çözdüler. Biz Süleyman’la çözemeyip küçük yardımlar almıştık 😊

Atılan düğümün farklı birçok yollar ile çözülebildiğini gördük eninde sonunda. Hayatımızda da böyle değil mi? Her sorunun elbet bir çözümü var, sabırla.

Oyunlar biter mi?




Saniyeler içinde birbirimizin yüzlerini çizdik kağıtlara. Bir koşuşturmayla 😊

Lara’yı resmeden ekip arkadaşlarının kalemi pek bir kuvvetli ama söylemek lazım 😊

“Eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir.” demiş Bernard Shaw. Eğitim eğer ki bir merdivense muhakkak bir basamağı GİTEKA’ya ait.

GİTEKA; günümüz teknolojilerinden, başarı hayallerimizi gerçekleştirmeye kadar tüm bilgileri sunduğumuz; geleceğimizi inşa ederken ilerleyeceğimiz yolda atacağımız adımları paylaştığımız bir kamp. Eğitim kamplarında olduğu gibi formül odaklı değil, çözüm odaklı daha çok.

Gönül ister ki her kamp gününü tek tek anlatayım :)

Bir gün buyrun, tanışalım.


Şimdilik mutlu kalın…

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page